A tápláló, megfizethető ételekhez való hozzáférés alapvető jog és szükséglet.

Az UNICEF Innocenti Intézetének legfrissebb jelentése szerint Magyarországon a 15 évnél fiatalabbak 11,8 százaléka olyan felnőttel él, aki nem képes biztosítani számára a megfelelő táplálkozást. Az éhezés mellett komoly problémát jelent az egyoldalú, vagy egészségtelen táplálkozás is, melynek egyik jelzője lehet az elhízottság. Itthon a gyerekek 16,2 százaléka kórosan túlsúlyos.

Számoljunk le a feldogozott élelmiszerekkel!

A modern táplálkozás elképesztő mértékben támaszkodik a feldolgozott ételekre, a gyorsételekre és és a gyorséttermekre. Az igazi, tápláló és megfizethető ételekhez való hozzáférés egyetlen vetőmaggal kezdődhet.

Saját ételeinek termesztése egyszerű, megfizethető és élvezetes! Minden mag, amelyet elültetünk, közelebb hoz minket a fenntarthatóbb és egészségesebb táplálkozáshoz.

Képzeld el, hogy minden gyermek mindig hozzájut a tápanyagban gazdag, tápláló, friss gyümölcshöz és zöldséghez.

A kezdeményezésünkkel több ezer magcsomagot szeretnénk eljuttatni a hazai óvodásokhoz és iskolásokhoz, hogy minél hamarabb megismerjék az egészséges helyi alapanyagokat.

Olyan cégek csatlakozását várjuk, akik magokat tudnak felajánlni, amiből elkészíttethetjük a magcsomagokat az óvodások és iskolások részére. 

Olyan cégek jelentkezését várjuk, akik szívesen támogatnák egy-egy magcsomag eljuttatását a helyi óvodásokhoz és kisiskolásokhoz.