A Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete (FVSZE) a Magyarországon élő vendéglátók, szállásadók és kistermelők szakmai egyesülete.

Az elmúlt években szemléletváltás zajlott le, régen a turisták az olcsó szállás miatt keresték fel a vidéki falvakat, ám ma már a falusi turizmus nem ezt jelenti. Vidékenként mást és mást, különleges élményeket és egyediséget keresnek, a minőséget a tisztaságban látják és a tökéletes vendéglátástól várják, nem pedig a csillogó-villogó külsőségektől.

Tájegységenként, településenként eltérő a kínálat: van, ahol vadászni, horgászni, csónakázni, máshol kerékpározni, hegyet mászni lehet, vagy kipróbálni a termálfürdőt, részt venni egy borospince látogatáson, és tájegységenként mást és mást lehet enni, inni.

A mi dolgunk és feladatunk, hogy egy olyan képet alakítsunk ki magunkról és az általunk képviselt tájegységről, hogy az oda illő legyen. Egyszerű, természetes és tükrözze azt, hogy valóban szívesen látjuk házunknál a vendéget.

Érdekképviseleti munkánk

A Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete (FVSZE) 2010-ben azért jött létre, hogy segítse a magyarországi vendégasztal szolgáltatók működését. 

Az elmúlt években sok változáson ment keresztül az szakma, így 2020-ban az egyesület tevékenysége kibővült, átalakult. A Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete (FVSZE) ma már felkarolja Magyarországon élő vendéglátók, szállásadók és kistermelők érdekképviseletét, akik szállásadással, vendéglátással, termékelőállítással vagy vendégasztal szolgáltatással foglalkoznak vagy tervezik ezen szolgáltatás(ok) bevezetését.

Oldalunkon minden olyan információ, amely a témához kapcsolódik, folyamatosan és ingyenesen elérhető. Az információ szolgáltatáson felül, az egyesület évente minősíti tagjait. Az Arany Tulipán minősítés a falusi és vidéki vendéglátók és szolgáltatók legmagasabb értékelése, ami a vendégek számára a megbízhatóság és a magas minőség garanciája.

A tagok számára nyújtott információátadás és érdekképviseleti feladatok mellett, tagjaink számára számos marketing szolgáltatással igyekszünk megkönnyíteni a mindennapokat. 

Fontosnak tartjuk, hogy felkaroljuk a gyermekek minőségi étkeztetésének kérdését is.

Gyermekek minőségi étkeztetésének felkarolása

Helyi. Egészséges. Szezonális.

A helytelen táplálkozás és a rossz étkezési szokások már a gyerek életének legkorábbi szakaszában elkezdődnek. A helyzetet tovább rontja, hogy minél idősebbek a gyerekek, annál könnyebben férnek hozzá egészségtelen élelmiszerekhez,a  gyorséttermi ételekhez, valamint a feldolgozott élelmiszerekhez.

Célunk, hogy a gyermekeket már kisgyermekkorban megtanítsuk az egészséges, vegyszermentes, helyi és szezonális alapanyagokból készülő ételeken alapuló tudatos táplálkozásra.