Arany Tulipán Minősítés

Az ARANY TULIPÁN MINŐSÍTÉS-t a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete (FVSZE) hozta létre.

Az Arany tulipán minősítés a vidéki vendéglátók és szolgáltatók legmagasabb értékelése és a vendégek számára a garantált minőség védjegye.

 A minősítő védjegy használatára, minden Magyarországon található magánszállás, vidéki vendéglátóhely, kistermelői piac vagy turisztikai szolgáltató jelentkezhet.

Az aranytulipán minősítésre pályázó lehet a szálláshely, vendéglátóhely, kistermelői piac üzemeltetője turisztikai szolgáltatás szolgáltatója. A pályázat nyilvános, folyamatos és önkéntes. 

 A minősítő védjegy használat jogát  1 évre lehet megszerezni, de az időtartam lejárta után a védjegyhasználati jog egyszerűsített eljárás keretében, a használati díj megfizetésével meghosszabbítható (amennyiben a feltételrendszer követelményei nem változtak).

Az egyesület a magánszállást, vendéglátóhelyet, a szolgáltatást igénybe vevő turisták szemével vizsgálja a vendéglátókat és a szolgáltatásokat. A beküldött anyagokat bírálatát 5 tagú szakmai Bíráló Bizottság végzi, amelynek tagjai a vendéglátó szakma, a NÉBIH, a MNVH szakmailag képzett szakembereiből áll. Az FVSZE egyesület, vagy az általa megbízott szakértő a minősítő védjegy megszerzésére beadott pályázatban foglaltak  valódiságát,  évente  legalább egy alkalommal ellenőrzi.

A minősítő pályázati dokumentum, a kötelező adatokon túl a minősítő kérdések mellett, vizsgálja a higiénia előírások betartását. A tisztaság, a mozgáskorlátozottak igényeinek figyelembe vétele, a vendéglátó  vagy a szolgáltatást nyújtó hely megközelíthetősége.

Fontos, hogy a kisgyermekes családok számára milyen szolgáltatásokat kínálnak. 

Figyelembe vételre kerül, az árnyékos felületek aránya, a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a vendégek közérzetét javító szolgáltatások, mint például a virágosítás és a dohányzásra kijelölt helyek szabályozása. Figyelembe vesszük,  ha minél több színvonalas szolgáltatás működik, például WIFI, a kerékpártárolók megléte, a parkolók száma és állapota.

Az ARANY TULIPÁN minősítésen belül is elkülönítünk továbbá családbarát, kerékpáros és kutyabarát helyeket.

Az Arany Tulipán Minősítésre a lenti önbevalló szakmai kérdőív beküldésével lehet jelentkezni a csatlakozást és a tagdíja befizetését  követően. 

Amennyiben még nem tagja a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesületnek (FVSZE)  – kérem tekintse át a különböző csoportok tagdíjait és csatlakozzon, hogy segíthessük az Ön munkáját is, és képviselhessük az Ön szolgáltatását is.

JELENTKEZÉSI ŰRLAP
Arany Tulipán Minősítés 2022