vidékIZlelő Fesztivál 2022

Az elmúlt években évről évre megrendezett és több ezer főt megmozgató Fűszeresek és Kézművesek vására után az egyesület 2021. évben egy országos fesztivál szervezésére vállalkozik. 

A vidékIZlelő fesztivál célja, hogy átfogó képet adjon a vidéki lehetőségekről, népszerűsítse a vidéki és falusi turizmust, bemutatkozási lehetőséget teremtsen a helyi terméket előállítóknak, vendéglátóknak, vendégasztal szolgáltatóknak, magánszállásoknak, vendégházaknak.

A fesztiválon lendületes szakmai előadások és konzultációk mellett, gyakorlati műhely foglalkozások, bemutatók, kóstolók és sok-sok vidámság várja a látogatókat. Mindezek mellett sort kerítünk egy széleskörű kerekasztal beszélgetésre, ahol a magyarországi vidéki, falusi vendéglátók, kistermelők, vendégasztal szolgáltatók és szállásadók szakmai helyzetét elemezzük, szakmai vélemény formálók és döntéshozók részvételével.

Tervezett időpont:
2022. szeptember 2-3.

Tervezett helyszín:
Sarud

Fesztiválhelyszínek

Gazdálkodók udvara

Előadások a vetőmagról, ágyásokról, kert és földművelésről, a jövő mezőgazdaságról.

Kerttől az asztalig

Tippek, hogy miből mit lehet csinálni, mit lehet megenni, receptek és smoothiek és további

Piactér

FVSZE tagok bemutatkozó és árusítóhelyei

gyerek-fozes-etkezes

Gyereksarok

Bemutatásra kerülnek a legfontosabb hazai és régiós alapanyagok, lesz élményfőzés is, ahol a gyerekek megtanulják az alapvető magyar ételek elkészítését, a helyes terítést és evőeszköz használatot is. 

Magtanoda

A MagTanodában pedig mindenki szabadon ültethet, amit haza is vihet…

Eszem-iszom (étkezés)

A fesztiválon a “Vidéki- Ízlelő  Konyha” részen az ország különböző pontjáról érkező vendéglátó és szolgáltató tagjaink lehetőséget kapnak arra, hogy a saját régiójuk specialitásával várják a látogatókat. 

Zéró Hulladék

Fesztiválunk  hulladékmentes rendezvény! Semmilyen hulladékgyűjtő nem fog üzemelni a területen a komposztálókon kívül.

A fesztiválra, hozd el a kulacsod, tányérod, bögréd és a saját evőeszközöket.

Jegyárak

Fontos, hogy a fesztiválra korlátozott számban értékesítünk jegyeket – maximum napi 1000 főt tudunk beengedni, ezért vedd meg a jegyed minél hamarabb!