Tuba Tanya

4200 Hajdúszoboszló, József Attila u. 5-7.

Telefon: + 36 30 300 2988

info@tubatanya.hu

www.tubatanya.hu

A Hortobágyi-puszta szélén, Hajdúszoboszlótól 8 kilométerre, Nagyhegyes település határában, több mint 20 éve vásároltunk egy fél hektáros kis tanyát, romos kis házikóval.

 

Miért?

 

Mert akkor, a kapuban megállva már tudtuk, hogy itt a helyünk. Tudtuk, hogy itt tudjuk megvalósítani, mindazt, amit elképzeltünk. Elképzeltünk egy olyan helyet, ahol a vidék és a puszta varázsa, a hagyományaink ápolása és a tradicionális magyar ízek, szívből jövő vendégszeretetünkkel párosítva, nem tolakodó, emberközeli módon idézik majd fel sokakban a gyerekkori emlékeket, másokkal megismertetik gyökereinket, a hozzánk látogató külföldieknek pedig „műfolklór” mentesen mutatják meg a magyar hagyományokat.

 

Ezen célok által vezérelve építettünk, fejlesztettünk, bővítettünk és tesszük ezt azóta is, hogy mára már több mint 5 hektáros területen, évente vendégek ezreit üdvözölhessük barátsággal, szeretettel!

 

A nyári forróságban a vályogfalú épületek hűse, télen a kemencék melege, és a bennük készülő ételek egyszerű, házias ízei, a századfordulón virágzó tanyavilág hangulatát idézik meg.

 

A több mint száz éves öreg parasztház és a mintájára elkészült épületegyüttes lehetőséget kínál, hogy a Tuba család emlékeinek, a generációkat felölelő hagyományoknak és értékeknek méltó bemutatási helye legyen. Jelenleg, mint élő skanzenben, őrizzük benne a család és a korabeli népi élet fontos kellékeit.

 

Nemcsak a környezet és a használati eszközök idézik a régmúltat, hanem az oly jellemző, tradicionális magyar ízeket is a betérő vendég asztalára varázsoljuk. A hagyományos ételek bográcsban, szabad tűzön és kemencében készülnek, kenyérlángos, ízletes kacsacomb, szilkében főtt töltött káposzta, borjúpaprikás kerül felszolgálásra.

 

A fő épületben 65 férőhelyes étterem várja a vendégeket, ahol a finom étkeken túl egyedi élményeket is kínálunk mindenki számára. A vacsorával egybekötött 4 -5 órás programjainkon az alföldi népviseletet, szokásokat, rigmusokat és táncokat is megismerheti a betérő, ilyenkor rendre előkerül a pálinkás hordó és a karikás ostor is, citerazenekar teszi még hangulatosabbá a közös mulatozást.

 

A tanya csendje és nyugalma télen – nyáron különleges élményt nyújt az idelátogatóknak. Az 5 hektáros terület rendezett parkja a vendégek aktív pihenését szolgálja. Az állatpark is a régi tanyavilágot idézi sokszínűségével. Őshonos magyar állatok: szürkemarha, mangalica, racka juh és szárnyasok népesítik be a gazdaságot.

 

A városi élet fáradalmait vályogfalú, nádfedeles, de a mai kor kényelmének megfelelően kialakított apartman házakban pihenhetik ki a vendégek.

 

Copyright (Képek Szerzői Joga): Facebook/Tuba Tanya

 

Copyright © 2011 -2016 FVSZE • 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u, 48/a • Tel: +36 30 212 4770

Az oldal használatával az Adatkezelési Szabályzatban foglaltakat elfogadom, személyes adatkezelésemhez hozzájárulok.